Program de formare profesională pentru 40 de bibliotecari din Republica Moldova

Program de formare profesională pentru 40 de bibliotecari din Republica Moldova

Biblioteca Metropolitană București va organiza în perioada 22- 29 iulie 2018 un program de formare profesională pentru 40 de bibliotecari de la Biblioteca B.P. Hașdeu, din Republica Moldova.

Vizita delegației din Republica Moldova se desfășoară în cadrul proiectului ”100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România”, realizat de Biblioteca Metropolitană București sub egida Anului Centenarului Marii Uniri.

Invitații vor beneficia de sesiuni profesionale şi de ateliere practice susţinute de bibliotecarii de la Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) precum şi de către reprezentanţi ai partenerilor BMB. De asemenea, delegația de Republica Moldova va vizita mai multe filiale ale Bibliotecii Metropolitane, dar și mai multe instituţii culturale din București: Primăria Municipiului București, Parlamentul României, Clubul Sportiv Municipal Bucureşti, Muzeul Național al Literaturii Române, Muzeul Național al Țăranului Român, Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” și Muzeul Municipiului București.

Proiectul ”100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România” își propune crearea unui spaţiu de întâlnire şi interacţiune profesională între bibliotecari menit să stimuleze schimbul de informații, împărtășirea de experiențe și bune practici, precum și validarea de soluții și proiecte inovatoare pentru comunitate, propuse și implementate de biblioteci, la nivel local, național, dar şi internațional.

Parteneri ai evenimentului: Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, Asociaţia Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Biblioteca Națională a României, studioBASAR, Muzeul Naţional al Literaturii Române, Muzeul Național al Țăranului Român, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Muzeul Municipiului Bucureşti, București City Tour, Regia Autonomă de Transport București și Clubul Sportiv Municipal București.